Hair-stylist Valentin Sandu: Vopseaua de păr profesională vs. vopseaua din comerţ

Atunci cand ne cumparam o vopsea este foarte important sa tinem cont de textura firului de par si de faptul ca vopselele din comert nu sunt ca cele din salon.

Câteva sfaturi şi recomandări ne oferă hair-stylistul piteştean Valentin Sandu despre vopsitul acasă. „Intotdeauna vor fi mult mai protective si vor iesi o nuanta mult mai inchisa fata de cea aleasa. Daca se doreste, de exemplu, un blond mediu, intotdeauna se alege vopseaua cu un ton mai deschis.

Trebuie să ţinem cont de anumite reguli, chiar şi atunci când vopsirea parului are loc acasă:
– se evita apa fierbinte. Clatim parul de vopsea cu apa mai rece. Va inchide cuticulele si va pastra nuanta mult mai bine.
– dupa vopsire se foloseste neaparat un balsam de par ca sa il hidrateze
– urmati indeaproape instructiunile de utilizare si nu incercati acasa sa realizati  „exercitiu complex” de vopsire pe care l-ati vazut ca il executa stilistul in salon, deoarece nu este locul potrivit si nici produsele nu sunt destinate acestor operatiuni cu toate ca s-au schimbat foarte mult si vopselele din comert in ultimii 10 ani. Daca inainte aveam pigmenti metalici si vopseaua se baza pe oxid de plumb sau oxid de fier acum in vopsea putem gasi chiar si keratina umana, ceea ce faciliteaza vopsitul parului.

Diferenţele dintre vopseaua de păr profesională şi cea din comerţ

Daca se doreste sa deschiti parul cu 2 tonuri vopseaua din comert este buna; dar mai multe tonuri, cea din comert, nu te ne va ajuta. In acest caz este nevoie de o vopsea profesionala.

Pigmentul din vopseaua de par profesionala intra foarte puternic in firul de par, asa ca nuanta va dura mult mai mult decat la vopseaua din comert.

Vopseaua de par profesionala ofera o paleta mult mai larga de culori, gasind sigur o nuanta care sa placa sau puteti alege sa imbinati mai multe nuante, folosind chiar si pigmenti. Vopseaua de par profesionala este intr-adevar performanta si isi face datoria mult mai bine deca vopseaua din comert, iar lucratorul din salon are o alta pregatire in domeniul astfel cunoscand tehnica aplicarii vopselei, dar si colorimetria inleznindu-va munca”, a precizat hair-stylistul valentin Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here