Sfaturi de la hair-stylistul piteştean Valentin Sandu despre hidratarea părului!

Părul se poate usca la fel cum se usucă şi pielea, ceea ce duce la descoamarea scalpului (aparitia cojilor). Părul uscat arată mat, fara vlaga şi lipsit de vitalitate. Este esenţial să-i oferi hidratarea necesară.  Motivul cel mai des întâlnit pentru un păr fără viaţă şi strălucire este lipsa acută a hidratării. În timp ce un conţinut de apă de 10% este suficient pentru piele, părul are nevoie de un procent de 15 – 17%. Consumul insuficient de apa produce dereglari in intreg organismul implicit si la nivelul parului.

Un alt semn al lipsei de hidratare a părului este electricitatea statică sau electrizarea excesiva a acestuia in contact cu diferite obiecte. Si acesta este un semn care trebuie sa traga un semnal de alarma cum ca ceva este in neregula cu parul nostru. Aerul fierbinte şi uscat privează părul de hidratare.

In cazul in care părul este deja uscat, uscarea zilnică cu uscătorul de păr şi utilizarea frecventă a aparatelor electrice de coafat va duce rapid la uscarea extremă a părului şi scalpului. Asa cum spuneam si cu alte ocazii, in sezonul rece cand deja parul suporta cu greu variatiile de temperatura, ar trebui folosite aparatele de coafat mai rar şi folosit uscătorul de păr la o temperatură mai scăzută şi un curent de aer maxim. În timpul vizitelor la saună pe perioada iernii, înfăşoarati-va un prosop în jurul capului pentru a proteja părul de căldura uscată (până la 100°).

Un produs extrem de eficient pentru o ingrijire perfecta a parului este reprezentata de samponul organic fara continut de parabeni. Acesta este alcatuit numai din plante care nu produc nici un fel de iritatii sau inflamatii ale scalpului. Protecţia împotriva uscării este şi mai eficientă dacă aplicam pe păr o mască hidratantă, mască ce trebuie lasata sa actioneze pe par timpul necesar incat sa confere hidratarea optima. Este foarte important să-ţi păstrezi părul hidratat corespunzător mai ales dacă acesta e vopsit sau făcut permanent.

Comments

comments