Deşi problema părului gras este cauzată de către activitatea intensă a glandelor sebacee, acumularea de praf şi poluare îl pot face de asemenea să arate gras. Acest gen de păr are nevoie de o îngrijire adecvată şi de spălare regulată, altfel are un aspect neîngrijit şi nesănătos. Părul gras are un aspect neplăcut, îmbâcsit şi lipsit de strălucire chiar şi la câteva ore de la spălare. Dacă ai părul gras, în mod sigur te vei confrunta şi cu problema lipsei de volum. În ciuda spălărilor frecvente şi a încercărilor tale permanente de a elimina aspectul neplăcut al părului gras, totul pare în zadar! Cu toate acestea, nu trebuie să-ţi pierzi speranţa, urmează următoarele sfaturi şi, cu siguranţă, vei găsi soluţia cea mai potrivită pentru a face ca părul tău să aibă un aspect sănătos şi strălucitor.
– Pudra pentru bebeluşi este si ea unul dintre cele mai eficiente remedii pentru părul gras. Împrăşti-o peste rădăcina firelor de par, las-o 5 minute şi apoi piaptănă părul. Pudra absoarbe grăsimea din păr.
– Evită folosirea produselor de styling, cum ar fi gelul de păr sau uleiul de păr, deoarece umezesc părul, făcându-l uleios; astfel având un aspect total inadecvat.
– Dieta joacă un rol important în secreţia de ulei de către glandele sebacee. De aceea, încearcă să reduci cantitatea de ulei din alimente sau produsele bogate în uleiuri (seminţe, alune, fistic) şi evită prăjelile.
– Balsamul nu este necesar pentru părul gras, deoarece îl îngraşă şi mai tare, dacă totuşi vrei să foloseşti balsam, aplică-l doar spre vârfuri şi nu îl laşi pe păr mai mult de 1 minut; după care limpezeşti bine cu apă din abundenţă.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI