Fiecare podoabă capilară, în functie de nevoi, necesită un anumit tip de îngijire. De aceea, este bine să folosim produse de styling în funcţie de necesităţile şi carenţele părului nostru, pentru că, în caz contrar, i-am putea face mai mult rău decât bine.

Pentru că „less is more”, e bine să nu abuzăm niciodata de ele şi să lăsăm părul să respire în mod natural.

1. Foloseste întotdeauna balsam după şampon

Aici depinde foarte mult de tipul tău de păr. Dacă firele tale sunt groase sau uscate, ar trebui să foloseşti balsam după şampon. Dar se pare că firul de păr reacţionează mai bine atunci când schimbi ordinea. Aplică balsamul, usucă părul cu un foehn timp de 5 minute pentru a-l lăsa să intre în păr, apoi spală-l cu şampon pentru a îndepărta excesul de produs. Vei avea un păr perfect curat şi lejer – fără reziduuri care îl fac să pară gras. Balsamul nu se aplică niciodată pe rădăcină sau scalp, ci doar pe lungimi şi vârfuri.

2. Schimbă-ţi des şamponul ca părul să nu se obişnuiască cu el

Tuturor ni s-a intamplat: după câteva săptămâni de folosire a aceluiaşi şampon şi balsam, părul nu mai arată la fel de bine ca la început pentru că s-a „obişnuit” cu produsul. În realitate, părul nu se „obisnuieşte” cu nimic, dar se întâmplă unul din două lucruri. Fie şamponul tău are substanţe care usucă părul, fie care îl încarcă. Soluţia, aşadar, nu este să tot înlocuieşti şampoanele, ci să le schimbi de tot. Un şampon bun nu va face aceste lucruri, indiferent de cât timp îl foloseşti. Caută produse fără sulfaţi, ca să minimizezi uscarea şi evită siliconii, care îţi pot încărca părul.

3. Nu aplica produsele de style înainte să-ţi usuci părul

Dacă abia ai ieşit de la duş, nu aplica produse pe părul încă ud. Nu faci decât să diluezi calitatea produselor de styling şi să le faci mai puţin eficiente. O opţiune mai bună este să-ţi usuci părul până rămâne puţin umed sau, şi mai bine, dacă ai timp la dispoziţie, lasă-l să se usuce singur şi apoi aplică spuma sau ceara modelatoare. Excepţie face părul scurt, care se usucă mai repede.

4. Foloseşte mereu un pieptene pe părul ud

Periile de păr au o reputaţie proastă când vine vorba de descâlcit părul, dar adevarul e că sunt mult mai folositoare la descâlcit decât un pieptene şi rup mai puţine fire de păr. Trucul este să pui câteva picături de balsam (care să nu necesite clătire) sau de ulei de argan pe perie, pentru a o face să alunece mai uşor.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI