Foarte putini dintre noi stiu ca parul este alcatuit din doua structuri: structura vie, adică cea care este inplantata in scalpul uman sau radacina firului de par si structura moarta sau cea care noi o vedem cu ochiul liber, şi anume, podoaba capilara.

Ea se mai nuneste si structura moarta deoarece, chiar daca o tăiem, nu doare. Problemele parului sunt cele ce afecteaza si detelioreaza structura vie a firului de par. Cea mai frecventa problema este cea a caderii parului. Despre afecţiunile podoabei capilare, am stat de vorbă cu hair stylistul Valentin Marian.

„Căderea a aproximativ 150 de fire de păr pe zi e normal. La spălarea părului se pierd mai multe fire de păr, ceea ce duce la o pierdere mai mică în ziua următoare. Persoanelor cărora le cad parul in exces, iar acest lucru se menţine o perioadă lungă de timp, trebuie să consulte un medic specialist şi să ia măsurile necesare. Trebuie o mare atentie acordata parului atat la variatiile de temperaturi (foarte ridicate sau foarte scazute), factorii chimici sau termici ce actioneaza asupra parului, stilul de coafaj si produsele de stiling ce sunt folosite, alimentatia.

Infecţiile însoţite de temperaturi înalte, precum şi asimilarea de medicamente pot duce la căderea părului. Din cauza stării hormonale variate pe perioada sarcinii, părul femeilor se îndeseşte, însă începe să cadă după naştere, atunci când hormonii se stabilizează. Nou-născuţilor cu păr des, de obicei, le cade acest păr în primul an de viaţă şi, încet şi treptat, le creşte un păr nou.

Căderea părului se face treptat, odată cu înaintarea în vârstă, iar procesul de chelire este caracteristic în special bărbaţilor. Aici căderea părului este genetic prestabilită. Se formează un păr tot mai uşor şi mai subţire, până când acesta cade în totalitate. Procesul de cădere a părului se deosebeşte la femei şi la bărbaţi. Dacă la femei căderea părului este constantă şi pe întreaga suprafaţă a capului, la bărbaţi părul cade numai în anumite zone.

Alopecia areata poate avea diferite cauze, iar această problemă încă nu a fost clarificată de medicină. Părul cade în diferite zone, iar uneori se observă şi căderea întregului păr împreună cu genele şi sprâncenele.

Pe baza unor metode de cercetare, medicii dermatologi pot stabili dacă într-adevăr e vorba de căderea părului şi dacă da, ce tip este. După aceea se poate recomanda tratament eficient şi adecvat cazului respectiv”, ne-a explicat hair stylistul piteştean, Valentin Marian.

Comments

comments