Hair stylist Valentin Sandu: Cât de des trebuie să ne spălăm părul şi cum ne ajută şamponul uscat

0
253

Frecvenţa cu care ar trebui să ne spălăm părul depinde în primul rând de tipul de păr pe care îl avem, dar şi de produsele de styling pe care le utilizăm zilnic.

Hair stylistul piteştean Valentin Sandu ne vorbeşte despre cum să ne spălăm părul şi cât de des trebuie făcut acest lucru.

„Spălatul părului este o operaţiune ce necesită timp, nefiind de ajuns să şamponezi şi să clăteşti. Pentru ca şamponul să îşi facă efectul cu adevărat este nevoie să îl laşi să acţioneze cel puţin două minute înainte de a clăti. Dacă pe parcursul acestor două minute poţi să masezi uşor scalpul ar fi ideal, în acest fel şi pielea capului va primi îngrijirea corespunzătoare. Este bine, aşa cum am mai recomandat şi cu alte ocazii, ca după spălare să aplicăm şi un balsam pentru hidratare şi hrănire a firului de păr, iar ceea ce ţine de măştile pe care le găseşti în comerţ se aplică pe părul umed, proaspăt spălat, dar cele mai eficiente măşti sunt cele care se aplică direct pe părul uscat. Încercaţi o mască făcută în casă cu ingrediente naturale – uleiuri de măsline, de cătină, de germeni de grâu, ricin, gălbenuş de ou, Vitamina A, miere, avocado, iaurt etc. Nici spălatul pe păr în exces nu este foarte benefic pentru sănătatea părului, ceea ce în multe cazuri duce la probleme destul de grave (descuamarea scalpului, subţierea firului de păr şi demineralizarea acestuia, îngrăşarea acestuia în exces)”, ne-a explicat hair stylistul piteştean.

Şamponul uscat te ajută să nu te mai speli atât de des pe cap

„Dacă s-a ajuns să speli părul zilnic doar ca să aveţi cum să ieşiţi în lume, e timpul să o mai răriţi. Pentru a nu arăta total inestetic, şamponul uscat este o alternativă care va îndepărta cu succes impurităţile de la baza firelor de păr. Şamponul uscat se va dovedi extrem de util şi atunci când călătoriţi sau vreţi să arătaţi permanent ca ieşit de la salon. Acesta se poate procura cu succes din saloane sau din magazinele special amenajate cu produse de stiling”, precizează Valentin Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here