Hair-stylist Valentin Sandu: A venit toamna. Protejează-ți părul, nu îl neglija!

0
124

Trecerea de la un anotimp la un altul are efecte secundare și asupra organismului uman, mai ales atunci când variațiile de temperatură sunt frecvente și uneori bruște. Aceste variații își pun amprenta și asupra părului nostru, organism viu și el, ce suportă modificările climatice cât și cele ce intervin ca factor de mediu extern (coafat, căldura feonului și a plăcii de par, schimbarea culorii acestuia, produse de style, etc) destul de greu. Pentru aceasta este nevoie de o îngrijire mai atentă, atât pe parcursul întregii zile, cât și la baie. Atunci când îl spălăm să fim atenți la tipul de șampon pe care îl folosim, măștile de întreținere și balsam.

”Măștile pentru păr pe baza de ou, ulei de măsline, ulei de ricin, tărâțe, infuziile cu bicarbonat de sodiu sunt foarte indicate, atât pentru scalp, cât și pentru păr”


”Este indicat să folosim produse cât mai naturale și cât mai puțin bogate în coloranți artificiali, parabeni, sulfați sau parfumant. Înlocuiți șamponul cu unul cât mai neutru și cât mai natural, chiar dacă nu sunt atât de spumante sau frumos mirositoare. Natura ne oferă o variată alternativă de îngrijire și întreținere, iar printre produsele naturale care au proprietatea de a conserva în mod natural unele tipuri de produse cosmetice (pentru corp și par) se numără oregano, cimbrul, rozmarinul, rădăcină de gențiană, extractul de semințe de grapefruit, uleiul de levănțică etc. Toate aceste cosmetice bio trebuie păstrate în frigider. Infuziile cu mușețel, frunze de nuc, petale de bujor sunt foarte bune antiseptice și calmează iritația la nivelul scalpului. Măștile pentru păr pe baza de ou, ulei de măsline, ulei de ricin, tărâțe, infuziile cu bicarbonat de sodiu sunt foarte indicate, atât pentru scalp, cât și pentru păr.

Toamna este foarte bine să ne vitaminizăm și să avem grijă la carențele de minerale și vitamine din corp, acestea ducând în multe cazuri la exfolierea unghiilor, a pielii și la ruperea firelor de păr. Orice semn evident de calviție, chelire profundă sau dermatite la nivelul scalpului nu se vor trata după ureche, ci se recomandă consultul de specialitate al unui medic dermatolog. Un păr frumos este un păr sănătos”, ne recomandă hair-stylistul Valentin Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here