Festivalul de Film CineSat, ajuns la cea de a doua ediţie, se va desfăşura în perioada 8 – 13 august 2017, la Lereşti.

Suntem invitaţi cu toţii să parcurgem 36 de ani de cinematografie românească prin intermediul proiecţiei a 13 scurt şi lung metraje, având alături invitaţi de onoare: Elisabeta Bostan, Izabela Bostan, Dorel Vișan, Dan Pița, Șerban Marinescu, Nicolae Mărgineanu, Maria Ploae, Lucia Hossu Longin, Dan Necșulea, Mircea Diaconu, Laurențiu Damian, Doru Nițescu, Mihai Constantinescu, Bogdan Ficeac, Cătălin Mitulescu, Ada Condeescu, Viorel Costea, Manuela Cernat, Vlad Păunescu, Oana Păunescu, Horațiu Mălăele, Titus Vîjeu, Carmen Tripăduș, Cătălin Saizescu, Cristina Iacob.

Pe lângă proiecţia de film, realizată atât în sala Ateneului “Sarmiza Bilcescu Alimănișteanu”  cât și în aer liber, spectatorii au posibilitatea de a participa la Q&A cu cineaștii, workshop-uri și întâlniri cu marii artiști, spectacole cu Dorel Vișan și Horațiu Mălăele.

De asemenea, se va lansa “CinemaDorit”, viitoare secțiune a Festivalului CineSat, proiect ce vizează angrenarea elevilor în arta cinematografică printr-un concurs de filme de scurt metraj și de lung metraj, realizate de aceștia.

Un alt moment important al CineSat este inaugurarea Cinematografului “€Elisabeta Bostan”  urmând ca în fiecare sfârșit de săptămână, în sala Ateneului din Lereşti să fie proiectate pelicule valoroase din cinematografia românească, pentru publicul larg, dar mai ales pentru elevi. Se va pune accent pe marile ecranizări ale romanelor și nuvelelor din literatura română, pe filme și documentare istorice de interes educațional, invitați fiind elevii și profesorii școlilor din Muscel. Proiecțiile vor fi urmate de discuții libere pe tema subiectului, transformând întâlnirea într-un amplu proces educativ.

ORGANIZATORI:
Asociaţia Culturală Lereşti Muscel, în colaborare cu:
Centrul Cultural Judeţean Argeş
Consiliul Judeţean Argeş
Primaria şi Consiliul Local Lereşti

DIRECTOR FESTIVAL:
Pr. Alexandru Pahonţu

Comments

comments