Consumul excesiv de sare, zahăr și grăsimi poate dăuna grav sănătății! Aşa spune o campanie mass-media de conştientizare a publicului privind efectele negative asupra sănătăţii. Şi pe această premisă se pare că merge şi noul Guvern.

Ca atare, Guvernul vrea să supraimpoziteze aceste produse care au un impact negativ asupra oamenilor. Cu alte cuvinte, accizele se vor extinde la mai multe categorii de produse, iar asta ar însemna se va resimți în buzunarele românilor.

Acciza pe sare, zahăr și grăsimi ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Măsura a fost propusă pentru a creşte veniturile la bugetul de stat, potrivit realitatea.net 

Acum, încercăm să ne dăm seama cât de necesară este această măsură pentru ajutorarea populaţiei. Dacă domnul Tudose chiar se gândeşte la sănătatea românilor sau având în vedere că este în creştere de la un an la altul consumul de zahăr şi grăsimi, aceasta este una dintre „metodele bune” ale Guvernului de a strânge nişte bani „siguri şi cinstiţi” de la români.

Oricum, nu vă impacientaţi! Măcar domnul Tudose nu s-a gândit să facă bani la buget de la mărirea accizei la alcool! Pentru că doar „consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătăţii!”. Şi dânsul este convins că „alcoolul îţi face bine – dacă-l bei cu cap!”.

Comments

comments