Guvernul vrea să introducă un nou tip de plată: venitul minim de incluziune

0
154

Guvernul vrea să introducă un nou tip de plată: venitul minim de incluziune. Veste importantă pentru sute de mii de români: apare un nou tip de venit în ţara noastră.  Banii daţi de stat îi vor ajuta pe asistaţii social să se angajeze şi să primească o parte din ajutorul social chiar în timpul în care muncesc şi primesc şi salariu. Este vorba de venitul minim de incluziune, lege care există din 2016, dar nu a fost aplicată.

„Conceptul este simplu. Practic, oamenii care se află în nevoie în România astăzi primesc trei tipuri de ajutoare: este acest VMG (venit minim garantat), este alocaţia pentru sprijin familial, care se dă pentru familie, în funcţie de câţi copii sunt şi este ajutorul de încălzire.

Principala problemă a acestui sistem este că atunci când cineva din familie se angajează, toată familia pierde această alocaţie. Deci, practic, oamenii săraci din România sunt puşi în faţa unei alegeri dramatice”, a spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, luni, în exclusivitate, la Antena 3.
Oficialul a precizat că sunt 176.000 de familii care primesc VMG în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here