Guvernul va adopta săptămâna aceasta o hotărâre privind introducerea a 12 molecule pe lista de medicamente compensate și gratuite, a anunțat, marți, ministrul Sănătății, Florian Bodog. Cele 12 medicamente vor trata, în principal, afecțiuni oncologice și hematologice.

„Este vorba despre o hotărâre de Guvern care vine să pună în practică una dintre promisiunile făcute în programul de guvernare de introducere a noi molecule pentru tratamentul pacienților români. Este vorba despre 12 medicamente care tratează, în principal, afecțiuni oncologice și hematologice. Vreau să subliniez faptul că acesta este un prim pas și că, pe măsură ce vor fi evaluate noi molecule la Agenția Națională a Medicamentului, ministerul va iniția noi hotărâri de Guvern pentru ca pacienții să aibă acces la cât mai multe tratamente noi” a spus Bodog.

Potrivit acestuia, negocierile pentru contractele cost-volum pentru tratamentul hepatitei C stadiul F4 cu interferon free se vor finaliza până la sfârșitul lunii februarie, a declarat marți ministrul Sănătății, Florian Bodog, la o dezbatere publică. El a precizat că pentru celelalte stadii — F2, F3 —negocierile vor fi terminate la mijlocul lunii martie.

„Până la sfârșitul lunii februarie, se finalizează negocierile pentru contractele cost-volum rezultat pe hepatita F4, iar pentru celelalte tipuri, care intră acum, F3, F2 negocierile vor fi finalizate la mijlocul lunii martie. Oricum, începând cu 1 martie, urmare a desființării comisiilor de specialitate de la nivelul caselor de asigurări medicamentele vor putea fi prescrise de către medicul specialist, pe baza unui protocol elaborat de Casa de asigurări, în colaborare cu Ministerul Sănătății și comisiile de specialitate din minister, iar celelalte medicamente pentru F2 și F3 vor fi disponibile începând cu luna martie. Pentru F2, F3 este program nou. Pentru cele cu F4 începând cu 1 martie se vor putea prescrie” a explicat ministrul Sănătății.

Comments

comments