Guvernul va aproba a treia rectificare bugetară din acest an. Deficitul a urcat la 9,1% din PIB. A treia rectificare bugetară din acest an ar urma să fie aprobată de Guvern în ședința din această după-amiază, în condițiile în care deficitul a urcat semnificativ la aproape 100 de miliarde de lei, din cauza crizei aduse de pandemie.

Totuși, vor fi acordate fonduri suplimentare mai multor ministere, pentru a asigura funcționarea instituțiilor până la sfârșitul anului.

Ministrul de finanțe, Florin Cîțu, a precizat că deficitul bugetar va fi de 9,1% din PIB, din cauza scăderii veniturilor față de a doua rectificare și din cauză că în timpul anului au fost luate o serie de măsuri fiscale, care sunt prelungite până pe 25 decembrie; în paralel cu reeșalonarea datoriilor acumulate către buget de companii.

Florin Cîțu a mai spus că Ministerul Muncii și Protecției Sociale va primi în plus 1,6 miliarde de lei, Ministerul Agriculturii 1,1 miliarde de lei, Ministerul Dezvoltării Rurale 1,1 miliarde de lei, Ministerul Sănătății 1 miliard de lei, la fel și în Ministerul Administrației Publice, iar Ministerul Fondurilor Europene va primi în plus 105 milioane de lei. Florin Cîțu a mai spus că există și ministere care au făcut economii pe care le-au pus la dispoziția Guvernului.

Comments

comments