Guvernul și PNL intră în autoizolare, membrii lor fiind suspecți de infecție cu coronavirus. Premierul va lucra de la Vila Lac 2. Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu, a anunțat Ludovic Orban. Premierul a anunțat că toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze și că el se va izola la Vila Lac 2. El a făcut aceste anunțuri după ce senatorul Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus.

“Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid. Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze. Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii. Pentru membrii BEx am cerut să li se preleveze probe, după prelevare, toți se vor izola la domiciliu. Mi-e teamă să nu fie afectați alții. Indiferent care e diagnosticul meu, eu imi îndeplinesc sarcinile. Există un Guvern. Miniștrii trebuie să rămână în funcțiune pentru a lua decizii și pentru a apăra sănătatea cetățenilor. este aproape funcțional softul care ne permite organizarea ședințelor de Guvern online. Cel puțin puțin până la al doilea diagnostic rămânem în situație de izolare”, a spus Orban.

Ludovic Orban a anunțat că în aceste condiții, nu mai merge la consultări.

Ministrul Sănătății a spus că premierul este asimptomatic.

El a recomandat jurnaliștilor să se izoleze și să ceară diagnosticarea, pentru siguranța lor.

“Președintele a declanșat procedura de consultare a partidelor, l-am informat pe președinte după ce am aflat că senatorul e pozitiv, președintele va decide calea de urmat. L-am informat imediat pe președintele Klaus Iohannis”, a precizat Ludovic Orban.

La parlament, find vorba de un senator, e absolut necesară ancheta epidemiologică. Pentru toți parlamentarii, mai ales senatorii să nu aștepte ancheta epidemiologică, să nu intre în contact cu nimeni, a mai spus Orban.

Echipe specializate au ajuns deja la Parlament pentru a începe dezinfecția spațiilro unde au fost parlamentarii posibil infectați.

Procedurile se referă la miniștri care au fost în contact direct cu Vergil Chițac, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache.

Comments

comments