Guvernul pregătește rectificarea bugetară. Ce ministere vor primi bani în plus

Guvernul pregătește rectificarea bugetară. Ce ministere vor primi bani în plus. Guvernul pregăteşte ordonanţa de urgenţă pentru rectificarea Bugetului de Stat, care va fi adoptată la jumătatea lunii viitoare.

Mai multe ministere solicită sume suplimentare importante.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii cere în plus aproape 3 miliarde de lei, iar cel al Agriculturii peste 2 miliarde.

Vicepremierul Dan Barna spunea că cei mai mulți bani la rectificarea bugetară se vor duce la investiții, în domenii precum infrastructură, sănătate și dezvoltare locală. Dan Barna a amintit că premierul Florin Cîțu, care este și ministrul interimar al finanțelor, a cerut de la fiecare minister stadiul cheltuielilor bugetare și sumele de bani necesare pentru viitor.

Ministrul dezvoltării, Cseke Attila, a precizat că ministerul său are o execuție bugetară de 68% și că la rectificare va cere sume importante pentru a continua finanțarea proiectelor deja începute. „Vorbim aici în primul rând de PNDL, de asemenea pe Compania Naţională de Investiții avem o execuție bugetară de aproape 70% și din analiza noastră vom solicita suplimentări de credite bugetare acolo. Cam acestea sunt principalele programe de investiții din Ministerul Dezvoltării. Sigur, această analiză va avea loc și vom discuta cu cei de la Finanțe”.

Şi ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a solicitat Ministerului Finanțelor să aloce fonduri suplimentare la rectificarea bugetară, pentru a finanța anul acesta, în plus față de anul trecut, un număr de peste 6.000 de rezidenți în învățământul superior medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here