Guvernul pregătește majorări. Ce venituri ar putea crește de la 1 ianuarie

Guvernul lucrează de zor la pachetul de majorări de venituri pentru populație care ar putea intra în vigoare de la data de 1 ianuarie.

Potrivit unor surse, Executivul vrea să majoreze alocațiile de la 243 la 300 de lei pe lună iar ministrul Muncii anunță că și pensiile se vor majora de la 1 ianuarie 2023 cu 10 procente.

Potrivit unor surse guvernamentale, Cabinetul Ciucă va decide să crească alocațiile pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani de la 243 de lei pe lună la 300 de lei. Aici o decizie „favorabilă” va fi luată în zilele următoare. 3,2 milioane de copii ar putea beneficia de această majorare. În schimb, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 2 ani şi pentru cei cu handicap, alocația este acum de 600 de lei pe lună. Aici ar putea fi o majorare de 50 sau chiar 100 de lei. Deocamdată se fac simulări, decizia nu este luată.

În ce privește salariații, nu se știe deocamdată cu cât ar putea crește salariul minim pe economie. Salariul minim brut este acum de 2.550 de lei. Acesta ar pute crește la 3.000 de lei brut, dar o decizie în acest sens nu a fost luată încă în coaliție.

În cazul pensiilor, scenariile pe care se lucrează la Ministerul Muncii variază de la o creștere a punctului de pensie de 5% până la o creștere de 15%. Nici aici însă decizia nu a fost luată.

”Noi am propus ca pensiile să crească de la 1 ianuarie cu cel puțin zece la sută. Cel puțin zece la sută am propus noi, PSD, și m-am bucurat că la ultima participare în public, la o activitate în comun, președintele PSD, Marcel Ciolacu și premierul României au fost de comun acord și au spus că pensiile trebuie să crească. S-a acceptat ideea că trebuie și că vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie! Mă voi lupta și PSD va lupta ca pensiile și salariul minim sa crească. E o necesitate, nu este un moft!”, a declarat Marius Budăi la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here