Guvernul dezminte că Dacian Cioloş ar fi decis privatizarea portului Constanţa

Mai multe instituții media afirmă fals în titlurile de presă că prim-ministrul Dacian Cioloș ar fi decis privatizarea portului Constanța.

În articole este citată o declarație a premierului din care reiese că de fapt nu se poate vorbi despre privatizarea portului în următorii ani, deci exact inversul afirmației din titluri.

Cititorii interesați de adevăr pot citi, în continuare, declarația exactă făcută de prim-ministrul Dacian Cioloș în timpul Dialogului cu cetățenii, organizat de Comisia Europeană, la care a fost prezent și vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen.

„Înainte de a vorbi de privatizări la portul Constanța sunt niște lucruri pe care noi trebuie să le facem în România pentru a crește performanța portului, să terminăm acolo cu niște lucruri care nu funcționează bine de mai mulți ani (…) să punem portul ăla încet, încet pe picioare, iar pentru asta trebuie câțiva ani, și pe urmă vom vedea cu cine o să se decidă să se facă parteneriat”, a afirmat premierul Dacian Cioloș ca răspuns la o întrebare din public despre privatizarea portului.
Pe scurt, premierul a exclus o privatizare în acest mandat, ba chiar crede că în următorii ani nu se poate vorbi de un parteneriat între stat și firme private până când nu se face o eficientizare a companiei care administrează portul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.