Vicepremierul Costin Borc a anunţat că managerii pot face concedieri în toate companiile unde acţionar majoritar este statul.

„Conducerea fiecărei companii va decide câţi oameni trebuie să plece acasă şi ce alte costuri mai trebuie tăiate pentru eficientizarea activităţii. Cred că este nevoie de procese de restructurare în toate întreprinderile de stat, în general. Nu mă refer la disponibilizări de personal, ci la a face ca aceste întreprinderi să funcţioneze ca nişte maşini performante şi asta însemană cu costuri reduse, oameni profesionişti… cu pregătire profesională, cu asigurarea competenţelor de care e nevoie. (…) Trebuie să treminăm cu influenţele politicianiste, cu influenţele electorale, să facem aceste întreprinderi să funcţioneze performant.

În cazul disponibilizărilor trebuie, să se ia decizii în consiliul director. Trebuie făcute analize: de câţi oameni ai nevoie, cât sunt costurile, cât costă aceşti oameni, ce competenţe ai nevoie. Disponibilizările nu se fac doar pe cifre”, a declarat Costin Borc.

Comments

comments