Guvernul Ciucă. Din nou liber la angajări în instituțiile de stat

0
350

Guvernul Ciucă a adoptat în şedinţa de joi, 25 noiembrie, o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia se instituie o derogare de la legislaţia existentă pe durata stării de alertă şi se dă drumul la angajări la stat. Ordonanţa de urgenţă adoptată permite organizarea de concursuri la stat pentru posturile vacante, deşi Legea nr. 55/2020 a oprit angajările de noi bugetari pe durata stării de alertă, cu excepţia angajărilor în sistemul sanitar.

Potrivit OUG ce a fost adoptată în prima şedinţă a Guvernului Ciucă, toate instituţiile bugetare pot face din nou angajări.

Se instituie o derogare de la dispoziţiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv pentru posturile şi funcţiile vacante şi temporar vacante, altele decât cele prevăzute la art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pot fi organizate şi desfăşurate concursuri în condiţiile legii, până la data de 1 iunie 2022, cu încadrarea în creditele de angajament şi creditele bugetare aprobate în bugetul pentru anul 2022”, se arată în comunicatul de presă transmis de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here