GUVERNUL CÎȚU a căzut! A avut cel mai mare număr de voturi împotrivă din istoria moțiunilor de cenzură

GUVERNUL CÎȚU a căzut! A avut cel mai mare număr de voturi împotrivă din istoria moțiunilor de cenzură. Potrivit numărătorii realizate în timp real de inițiatorii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, aceasta a trecut cu 281 de voturi, fiind astfel consfințită demiterea acestuia. Ultimele calcule arătau că partidele care au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură, PSD-USR-AUR, strâng aproximativ 280 de voturi.

Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis era nevoie de 234 de voturi.

Toate partidele care și-au anunțat votul în favoarea demiterii premierului Cîțu și-au onorat promisiunile. Cea mai mare parte a parlamentarilor au votat cu bilele la vedere, astfel că a fost posibilă și numărarea voturilor în timp ce acestea erau introduse în urme.

Guverul Cîţu va rămâne intermar până la învestirea unui nou Executiv. Însă nu există termen-limită, ca în cazul miniştrilor interimari, atunci când interimatul este de 45 de zile.

Cabinetul Cîţu este al şaselea executiv demis, după revoluţie.

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”. Moțiunea de cenzură depusă de social-democraţi a fost dezbătută și votată în plenul reunit al Parlamentului, de la ora 12:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here