Premierul Dacian Cioloş despre rectificarea bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat aprobată şedinţa de Guvern din 10 august:

“Este o rectificare pozitivă in ciuda bugetului strâns elaborat pentru 2016. Am alocat resurse acolo unde era necesar, pentru continuarea unor proiecte si acoperirea unor cheltuieli noi, care au apărut pe parcurs inclusiv ordonanța 20 cu corectarea grilelor si pentru a pune in practică decizii ale Parlamentului, plata unor beneficii sociale fără a pune in pericol echilibrul macro-economic. Sănătatea, Educația si Drepturile sociale sunt priorități. Acordăm atenție si investițiilor, nu e suficient să punem mai mulți bani pentru consum in salarii.

Vom asigura resurse financiare pentru punerea în aplicarea a OG 20 privind salarizarea şi pentru a finanța programe de sănătate, medicamente compensate. Avem o alocare de 570 de mil. de lei care va viza 163.000 de persoane care, prin corectarea grilei, vor avea venituri mărite.

Pentru educație, pregătim un program care va viza profesorii pe care să-i motivăm să lucreze în şcoli din anumite zone defavorizate, mediul rural. Vor contribui aici şi fondurile europene.

Pentru domeniul mediului este prima rectificare pozitivă. O măsură care poate contribui la combaterea tăierii ilegale, paza pădurilor private cu suprafețe mai mici de 30 de hectare. Această măsură nu a fost aplicată niciodată. Câteva sute de mii de hectare nu au fost păzite. Pregătim un pachet de măsuri care să reducă semnificativ impactul tăierii sau a furtului. Am hotărât să alocăm 85 de mil. de lei pentru investiții de apărare inundații la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor –・România.

Am vizat organizarea alegerilor pentru românii din străinătate. Dincolo de alocări bugetare, am asigurat si finanțări suplimentare pentru îmbunătățirea serviciilor consulare. Vom începe cu consulatele de la Paris şi Londra.”

Comments

comments