Guvernul anulează facilitățile angajaţilor din construcții și agricultură! Veniturile vor scădea simțitor

Guvernul taie facilitățile fiscale pentru angajații din construcții și agricultură. De la 1 septembrie, aceștia vor trebui să achite contribuțiile la Sănătate, ceea ce va duce la scăderea veniturilor cu sute de lei.

În acest moment, salariul minim în construcții este de 4.000 de lei brut, iar în mână, angajații care lucrează în acest domeniu, pentru acest salariu minim, primesc 3.150 de lei.
Au contribuție 0 la Sănătate, de mai mulți ani, însă Guvernul vrea să schimbe această regulă, iar de la 1 septembrie, ei ar putea să achite această contribuție, în valoare de 10%.
Asta ar face ca, de exemplu, un salariu minim în construcții să scadă, de la 1 septembrie, cu 400 de lei.
Vizați de această măsură sunt și cei care lucrează în agricultură. Salariul minim brut este de 3.000 de lei, iar în mână angajații primesc la final de lună 2.360 de lei. Dacă se va reține contribuția de 10%, salariul va scădea cu 300 de lei.
Guvernul vrea să crească încasările la bugetul de stat și recurge, potrivit unor surse, la această soluție. Este însă și o modalitate prin care statul reușește să îndeplinească șalonul din Planul Național de REdresare și Reziliență (PNRR), prin care România ar trebui să renunțe, treptat, la facilitățile fiscale.pe care le acordă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.