Guvernul adoptă astăzi creșterea salariului minim. Cât bani vor primi efectiv angajaţii

Guvernul adoptă astăzi creșterea salariului minim dar sumele ce vor ajunge efectiv la angajaţi sunt departe de ce anunţă guvernanții.

Astfel, de la 1 octombrie, peste 1 milion și jumătate de români plătiți cu venitul minim ar urma să primească cu 300 de lei în plus lunar, venit brut, sau cu 500 de lei lunar brut, în cazul angajaților din domeniul construcțiilor.
În realitate, creșterile venitului net sunt mult mai mici! Nivelul salariului minim în acest moment este de 3000 de lei brut. După creșterea de la 1 octombrie, brutul va crește la 3.300 de lei. Însă după ce statul va reține toate taxele, salariul net va fi de 1996 de lei. În realitate, câștigul salarial real pentru un român va fi de numai 98 de lei.
Cu toate acestea, sindicatele susțin că majorarea va fi chiar mai mică, de numai 66 de lei, adică 2,20 lei/zi.Același lucru se întâmplă și în construcții. Pentru că angajații din acest domeniu nu sunt încă obligați să plătească CASS, aceștia vor primi în mână 394 de lei în plus. Însă, după ce va fi eliminată scutirea de CASS, atunci salariații vor încasa chiar mai puțini bani decât înainte de majorare. Cu 56 de lei în minus!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.