Guvernul a decis: magazinele cu ieșire exterioară se vor deschide, chiar dacă sunt în mall. Premierul Ludovic Orban a vorbit, miercuri, despre măsurile care vor rămâne în vigoare după data de 15 mai, când România intră în Stare de alertă.

”Au fost prezentate anumite situații specifice în care, în anumite spații de tip mall, sunt anumite magazine care au intrări exterioare. Și e normal ca aceste magazine, chiar dacă sunt în interiorul mall-urilor, să fie deschise. Cum, de altfel, vor fi deschise în mall-uri farmaciile, magazinele care desfac produsele alimentare, spălătoriile.

Am hotărât că vor fi permise și deplasările în afara localității, dar pentru o categorie de motive pe care noi le considerăm întemeiate, care, în momentul în care noi le vom hotărî, le vom prezenta public.

Președintele României a anunțat că, după Starea de urgență se va institui Starea de alertă. Această stare de alertă ne permite să luăm decizii care apără cetățenii români de riscul de infectare, care au ca scop diminuarea răspândirii virusului. Sunt convins că românii înțeleg necesitatea acestor măsuri care trebuie continuate după data de 15 mai și că le vor respecta!

În analiza de risc epidemiologic, restaurantele în spații închise au cel mai mare risc epidemiologic. Din cauza asta, după 15 martie, nu vor fi deschise. Hotelurile, în condițiile respectării anumitor reguli, vor fi deschise”, a declarat premierul.

Comments

comments