Guvernul a aprobat investiția pentru 150 de kilometri de pârtii de schi în Făgăraş

1,298 views

Proiectul pentru construirea unui nou complex de schi în Masivul Făgăraș a fost adoptat de Guvern în ședința de joi. Soluţia de finantaţare, ca şi pentru restul de 6 proiecte asemănătoare, va fi parteneriatul public-privat.

Acesta este al doilea pachet de investiții strategice care urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză.

Noul complex turistic pentru schi din masivul Făgăraş, ar urma să fie construit în zona Bâlea dar şi pe partea sudică a muntelui, în Argeş, acolo unde nu există nicio pârtie amenajată în prezent, dar unde ajung în fiecare an mii de turiști.

„€Existenţa infrastructurii necesare pentru practicarea sporturilor de iarnă pe ambii versanţi ai masivului Făgăraş, amplasarea în mijlocul țării, cât şi apropierea de numeroase destinaţii turistice și culturale precum cele din Sibiu, Curtea de Argeş, Cetatea Poenari, Transfăgărăşan fac această zonă foarte atractivă. Se are în vedere realizarea a 150 km pârtii de schi, cu instalaţiile aferente (telegondolă, telescaun, instalaţie cablu etc.) şi dezvoltarea unor staţiuni la cota 700 m, la baza pârtiilor de schi şi sanie, cu capacităţi de cazare de peste 50.000 de locuri, turiştii având posibilitatea să folosească mijloacele de transport personale în zona domeniului de schi” se arată într-un comunicat remis de guvern. Cei 150 de km de pârtii ar dubla, practic, capacitatea de schi din România.

Proiectul reprezintă continuarea unui plan realizat în anii ’70 de autorităţile comuniste, care analizaseră serios potenţialul turistic şi schiabil şi despre care considerau că este posibil de realizat chiar şi cu tehnologia şi cu ştiinţa de atunci.

Dacă va ajunge să fie realizat, acest proiect va ajuta atât zona cât şi România întreagă, dat fiind că astfel va ajunge să concureze cu marile staţiuni de schi din Austria sau Elveţia.

Comments

comments