Guvernul a aprobat dublarea numărului de locuri în școlile de Poliție

0
252

Guvernul a aprobat în ședința proiectul de hotărâre prin care se dublează numărul de locuri în școlile de Poliție, Jandarmerie și Pompieri, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Măsura vine ca urmare a unei cereri din partea Ministerului de Interne în contextul în care există un deficit de aproape 30.000 de posturi în prezent.

Am primit o veste foarte bună şi Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii de Guvern 477/2021 privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul superior de stat în anul 2021-2022. Mai exact, numărul de locuri alocat ministerului în unităţile de învăţământ, de pregătire aparţinând Ministerului Afacerilor Interne creşte cu 2.891, ajungând astfel la 5.559. 

Deci se suplimentează numărul de locuri în învăţământ postliceal militar organizat de către Ministerul Afacerilor Interne, ceea ce va contribui la efortul nostru de a reduce deficitul de resurse umană cu care ne confruntăm, peste 20% – vorbim de aproape 30.000 de posturi care în acest moment nu sunt ocupate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

În prezent, cifra de școlarizare pentru aceste unități de învățământ este de 2.668 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here