Guvernul a adoptat rectificarea bugetară. Reprezentanţii ALDE, prezenţi la şedinţă

Guvernul a adoptat rectificarea bugetară, pe proiectul a rămas în varianta dezbătută în Guvern în ședința de joi, chiar dacă cei din ALDE au spus că nu vor susține proiectul. Din cei 4 miniştri ALDE au participat doar 2, ceilalţi fiind oficial în concediu.

„€În ședința de guvern de astăzi vom adopta proiectul rectificării bugetare pe care ministrul Finanțelor l-a prezentat în prima lectură în ședința precedentă. Așa cum am spus și data trecută este o rectificare pozitivă prin care asigurăm sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor și tuturor indemnizațiilor sociale, pentru buna funcșionare a tuturor instituțiilor, cât și pentru continuarea investițiilor în domeniile prioritare.” a declarat Viorica Dăncilă în debutul ședinței de guvern.

Guvernul a adoptat şi noi măsuri în vederea realizării “Cartierului pentru Justiţie”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

„€În şedinţa de astăzi adoptăm noi măsuri în vederea realizării ‘Cartierului pentru Justiţie’, un proiect aşteptat de mult timp şi care reprezintă una din măsurile asumate prin programul de guvernare 2018 – 2020. Printr-o hotărâre de Guvern aprobăm programul de reconversie funcţională a acestui obiectiv de investiţii cu potenţial strategic pentru dezvoltarea Capitalei. De asemenea, mandatăm Ministerul Justiţiei să iniţieze demersurile pentru efectuarea procedurilor de expropriere, proiectare şi execuţie necesare pentru demararea acestui proiect” a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că acest “Cartier pentru Justiţie” va asigura sediile instituţiilor aparţinând sistemului judiciar, iar schema funcţională a acestuia va avea în vedere regruparea spaţiilor destinate instanţelor de judecată şi Parchetelor de pe lângă acestea, cu sediul în Bucureşti, precum şi a altor instituţii din sistemul judiciar.

Comments

comments