Argeşul, cât şi România va fi reprezentată la Milano, la unul dintre cele mai mari evenimente internaţionale – Expo Milano 2015 prin grupurile artistice ale Casei de Cultură Bascov. Astfel, prin iniţiativa directoarei Casei Cultură Bascov, Lorena Toma, după 115 ani, Argeşul participă la o expoziţie de nivel mondial.

„De 115 de ani Argeşul nu a mai fost prezent la o asemenea expoziţie la nivel mondial. Aşadar, este o bucurie ca prin selecţia ansamblului Casei de Cultura Bascov, Argeşul este prezent acolo. De la demersurile necesare până la aprobarea participării şi la prezenţa noastră acolo ca şi reprezentanţi, toate acestea au fost o reuşită.

Ansamblul prin Taraful Doina Bascovului şi echipa de căluşari sunt prezenţi la acest eveniment. În componenţa Tarafului Doina Bascovului şi a căluşarilor participă şi Graţian Bădescu care va cânta la solzi de peşte şi frunză, dar şi păstrătoare a artei tradiţionale de ţesut la război din Rucăr, aşadar vor fi elemente inedite.

După trei ani de activitate, Casa de Cultură Bascov a încercat, dar a şi reuşit să cuprindă nu numai la nivel de judeţ, cât şi la nivel de ţară şi iată chiar internaţional, să reprezinte, porturile, tradiţiile specific româneşti. Nu trebuie să dispară obiceiurile noastre, portul, traditia şi tot ce ţine de specificul românesc. Iar ca acestea să nu dispară, Casele de Cultură din judeţe ar trebui să organizeze din ce în ce mai des astfel de evenimente şi mai ales să participe. Prin Ministerul de Externe a fost aprobată lista de participare pentru un număr de 20 de persoane, aşadar şi costurile vor fi suportate aproape integral de Ministerul Afacerilor de Externe. Pe lângă acordul de parteneriat, cei de la Consiliul Judeţean Argeş, vor fii prezenţi la ExpoMilano, dar vor asigura şi transportarea instrumentelor până la Milano. Grupurile artistice ale Casei de Cultura Bascov, Primăria Bascov şi Consiliul Local Bascov, reprezintă 80% din participarea judeţului Argeş la Expo Milano 2015”, a declarat primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu.

Comments

comments