Grupul CEZ în România, de două ori pe podium la cea de-a cincea ediţie a celei mai importante Gale „Romanian Energy Awards 2016”

Gala „€Romanian Energy Awards 2016” a oferit Grupului CEZ în România ocazia să îşi adauge în portofoliu două premii importante: „Compania de energie regenerabilă a anului” şi „Initiativa anului în energie”.

 
Organizata de redactia The Diplomat, Gala este considerata un eveniment unde toate numele importante din domeniul energetic isi doresc sa se afle, fiind o competitie de inalt nivel si prin calitatea proiectelor participante.

„Compania de energie regenerabila a anului”€

Acest premiu este dedicat in totalitate parcului eolian din regiunea Dobrogei, Romania, care ramane in continuare cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa, cu o capacitate instalata de 600 MW de energie pura si contribuie semnificativ la indeplinirea targetului Romaniei de energie regenerabila in UE. Pentru al treilea an complet operational, parcul eolian CEZ continua sa ofere energie curata sistemului energetic national, obtinandu-se mai multe varfuri de productie de-a lungul anului 2015. Anul trecut, parcul eolian CEZ a produs 1286.386 Gwh (1.286 Twh), ce reprezinta 2,08% din energia totala produsa de Romania anul trecut, din alte surse.

Rezultatele impresionante ale parcului eolian CEZ se datoreaza valorii fara precedent a investitiei, pe de-o parte si a managementului echipei CEZ, pe de alta. In acest moment, specialistii de la parcul eolian CEZ sunt in etapa de cercetare si dezvoltare a unor solutii de stocare a energiei.

„Initiativa anului in energie”

Initiativa castigatoare a Grupului CEZ in Romania a fost cea care a sprijinit energia verde, lansand in 2015 proiectul E-mobility, care a inceput cu un pilot in doua dintre principalele sale orase de operare: Craiova si Pitesti. Totodata, a fost creata o mini infrastructura E-mobility formata din 2 statii de incarcare electrica care pot fi folosite gratuit de catre toti proprietarii de masini electrice care doresc sa alimenteze, si doua masini “€忻erzi”€・pentru angajatii sai (una complet electrica – Renault Zoe si una hybrid Toyota Prius). Pilotul proiectului a depasit asteptarile companiei, asa cum reiese si din rezultate: 675,2 kW au fost incarcati din statiile electrice de la Craiova si Pitesti de catre 53 de utilizatori, in timp ce masinile electrice CEZ au parcurs 5900 km in mai putin de 4 luni. Acesta este cel de-al doilea premiu important obtinut anul acesta de Grupul CEZ in Romania pentru aceasta initiativa si reprezinta astfel o confirmare a sectorului energetic ca astfel de proiecte sunt un important pas inainte in dezvoltarea mobilitatii „verzi” in Romania.

Nominalizari

Cele 20 de categorii premiate in cadrul Galei „€Romanian Energy Awards 2016” din acest an au rolul de a sublinia rezultatele exceptionale atat ale companiilor si organizatiilor, cat si ale persoanelor care au avut un rol decisiv la dezvoltarea proiectelor si climatului de afaceri din domeniul energiei in Romania.

Anul acesta Grupul CEZ in Romania a fost nominalizat la 3 categorii importante pentru orice companie implicata activ intr-un domeniu aflat in continua dezvoltare:
Initiativa anului in energie: acest premiu onoreaza orice organizatie sau institutie de afaceri din sectorul public care a implementat un proiect pentru promovarea utilizarii energiei regenerabile si initiativelor de economisire a energiei, dincolo de cerintele obligatorii.
Programul de eficienta energetica al anului: rolul acestei distinctii este de a recunoaste meritele organizatie care demonstreaza prin proiectele sale excelenta si inovatia in managementul mediului si aplica practici durabile in sectorul de afaceri.
Compania de energie regenerabila a anului: aflat in portofoliul oricarei organizatii, acest premiu dovedeste performanta in dezvoltarea, livrarea si inovarea produselor si serviciilor energetice din surse regenerabile.

Departamentul Relatii Publice, Brand si Marketing CEZ Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here