Proiectul Niciodata singur – Prietenii vârstnicilor – susţinut de Grupul CEZ în România a primit premiul la categoria Pateneriat Intersectorial, in cadrul Galei Romanian CSR Awards 2017. Grupul CEZ in Romania a fost premiat pentru al doilea an consecutiv de juriul Galei Romanian CSR Awards. De aceasta data, premiul este acordat pentru aportul adus de voluntarii CEZ asupra calitatii vietii a 250 de varstnici din Centrul de Ingrijire si Asistenta Pitesti.

Cum am inceput!
Proiectul demn de premiul acordat in cadrul Galei Romanian CSR Awards a pornit in luna mai a anului trecut cand Grupul CEZ in Romania s-a alaturat proiectului “Niciodata singur – Prietenii varstnicilor”, derulat de ONG-ul cu acelasi nume, din dorinta de a produce un impact pozitiv in viata seniorilor comunitatii in care activeaza. Pentru voluntarii CEZ, acest premiu intareste imboldul de a sustine seniorii comunitatii in depasirea greutatilor varstei alaturi de prieteni.

Numarul in crestere a varstnicilor singuri din Romania, in particular in Pitesti, a determinat implicarea a 35 de voluntari ai companiei in activitati menite sa ofere alinare, buna stare si bucurie celor 250 de seniori din Centrul de Ingrijire si Asistenta Pitesti, cartierul Gavana.

Debutul voluntarilor CEZ in proiectul Niciodata singur – Prietenii Varstnicilor s-a realizat printr-o sesiune introductiva privind voluntariatul cu persoanele varstnice. Noile cunostinte dobandite au garantat succesul primei intalniri cu seniorii Centrului de Ingrijire si Asistenta Pitesti, organizata cu prilejul excursiei la Manastirea Curtea de Arges.

Acolo, s-au innodat primele prietenii intre voluntarii CEZ si seniori, pe parcursul atelierelor florale si photo cornerelor. Au urmat excursia de la Muzeul Golesti, colaje, jocuri de bingo, de cunostinte generale, auditii muzicale si activitati de socializare care au inveselit programul cotidian al varstnicilor si le-au readus zambetul pe buze.

Voluntari implicati si pregatiti!
Voluntarii nostri s-au pregatit pentru activitatile cu seniorii prin participarea la 4 seminarii legate de comunicarea cu persoanele varstnice, relationarea cu acestia, voluntariatul in echipa, sustinute de specialisti in domeniu, un psihoterapeut, un formator si un medic geriatru. Implicarea activa si continua a voluntarilor CEZ le-a descretit fruntile bunicilor, pentru care Ziua Internationala a Varstnicilor a fost un nou prilej de bucurie si noi amintiri presarate cu flori si veselie.

Actiunea a fost completata de 92 de angajati CEZ care au devenit mesagerii campaniei „Flori pentru suflet”, daruind peste 950 de flori si mesaje varstnicilor care au vizitat Centrele de Relatii cu Clientii CEZ, in perioada 29 – 30 septembrie.

Sarbatorile de iarna i-au gasit pe bunicii de la Centrul de Ingrijire si Asistenta Pitesti, in familie, alaturi de voluntarii CEZ care au devenit ajutoarele lui Mos Nicolae si Mos Craciun atat pentru ei cat si pentru alti peste 560 de varstnici.

„Niciodata singur a fost o adevarata calatorie spirituala in lumea varstnicilor de la Caminul de Batrani Gavana din Pitesti. Multumim atat reprezentantilor Asociatiei Niciodata Singur pentru ca ne-au angrenat alaturi de ei in aceasta cauza, cat si celor 35 de voluntari ai Grupului CEZ In Romania pentru ca s-au dedicat trup si suflet proiectului timp de 9 luni. Asteptam cu nerabdare ca in luna mai a acestui an sa dam startul unei noi editii a proiectului in care ne dorim sa includem, pe langa beneficiarii din Caminul de Batrani Gavana, si varstnicii din comunitatea din Pitesti care locuiesc singuri la domiciliu, cu un grup restrans de suport si cu venituri reduse.” – a spus dna. Andreea Brahastianu, Managerul Departamentului Comunicare Interna&CSR.

A doua oara la Gala CSR Awards!
Grupul CEZ in Romania se mandreste cu prezenta pe podiumul Galei Romanian CSR Awards pentru al doilea an consecutiv, in 2016 castigand premiul pentru Cea mai buna campanie interna de CSR cu proiectul „Electric Carpooling”.

Comments

comments