Patru persoane, între care două femei, un bărbat şi o fetiţă de 4 ani, au decedat, în săptămâna 22- 28 ianuarie 2018, din cauza virusului gripal, fiind înregistrate opt decese de la începutul sezonului rece, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Niciuna din persoanele decedate nu era vaccinată antigripal.

Una dintre victime este o fetiţă de doar 4 ani, din judeţul Maramureş, care nu avea probleme medicale cunoscute, dar care nu a fost vaccinată antigripal în acest sezon. Alte două femei, de 75 şi 67 de ani, au murit din cauza virusului gripal de tip B, ambele având mai multe probleme de sănătate.

A patra victimă este un bărbat de 62 de ani, din judeţul Hunedoara, care avea condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal. Acesta a decedat din cauza virusului gripal de tip A.

De asemenea, CNSCBT precizează că în săptămâna menţionată au fost descoperite, la nivel naţional, 283 cazuri de gripă şi s-au inregistrat 13 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu patru mai puţine faţă de saptămâna anterioară.

Până la data de 28.01.2018 au fost vaccinate antigripal peste 820.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii

Comments

comments