Grecia deschide sezonul turistic, cu măsuri de protecție pentru străini. Vaccinarea rezidenților de pe insule, accelerată

Grecia deschide sezonul turistic, cu măsuri de protecție pentru străini. Vaccinarea rezidenților de pe insule, accelerată. Grecia deschide azi sezonul turistic cu măsuri de protecție pentru străini și o campanie accelerată de vaccinare a locuitorilor de pe insule.

„Lăsăm în urmă norii întunecați ai fricii și nesiguranței!” – a proclamat aseară ministrul turismului, Haris Theoharis, la o ceremonie organizată la Templul lui Poseidon, din sudul capitalei elene.

Potrivit France Presee, libera circulație a  fost restabilită după șase luni de restricții, iar muzeele se redeschid, de azi, peste tot.

Singura condiție pentru călătorii din străinătate este să fie imunizați prin vaccinare sau vindecare sau să fie testați negativ la coronavirus.

Atena nu exclude testarea rapidă aleatorie la intrarea în țară și nici obligativitatea măștii în spațiile publice, la fel ca pentru greci.

Greu lovită de al treilea val al pandemiei, Grecia speră într-o relansare a turismului, care îi asigură peste 20% din PIB în timpuri normale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here