Grecia condiționează intrarea în țară de un test PCR cu rezultat negativ pentru COVID-19

Grecia condiționează intrarea în țară de un test PCR cu rezultat negativ pentru COVID-19. Toate persoanele care intră în Grecia, indiferent de țara din care sosesc sau de mijlocul de transport folosit, sunt obligate să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru COVID-19, care să fi fost prelevat cu maximum 72 de ore anterior intrării în această țară.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, autoritățile elene au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Greciei, în contextul pandemiei de COVID-19.

Începând cu data de 10 noiembrie, toate persoanele care intră în Grecia au obligația de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de țara din care sosesc.

Începând cu data de 11 noiembrie, toate persoanele care intră în Grecia, indiferent de țara din care sosesc sau de mijlocul de transport folosit, sunt obligate să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru COVID-19, care să fi fost prelevat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul țării.

Începând cu data de 10 noiembrie, obligația de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) se aplică și tuturor persoanelor care părăsesc teritoriul Greciei, indiferent de destinație. Sunt exceptați de la această obligație turiștii care părăsesc Grecia, ca urmare a finalizării sejurului.

MAE reiterează recomandarea adresată românilor de a se informa temeinic înaintea deplasării în străinătate și de a respecta cu strictețe măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

Românii pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena +302106774035 sau al Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor: http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro/, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here