În vremuri de foame şi lipsă de „cvorum” ies din pământ tot felul de vârcolaci, care adună în jurul lor numai outsideri politici, în general foarte complexaţi, dar care, la rândul lor, manifestă şi ei o puternică dorinţă de a deveni vârcolaci. Numai că, neavând anvergura necesară şi fiind plini de frustrări, outsiderii renunţă la dorinţa de a deveni vârcolaci şi încep să-l divinizeze pe vârcolacul-şef, lăsându-se chiar şi siluiţi de acesta. Cam aşa arată „oastea” pe care vârcolacul-şef Gogu Davidescu se chinuie să o strângă pentru a intra în lupta electorală de la toamnă. Vulpe bătrână, Gogu Vârcolacu’ este conştient că cea mai bună revenire pe scena politică ar fi o lovitură în interiorul PDL Argeş, însă, deocamdată, nu se simte suficient de puternic ca să poată duce un astfel de război. Cu siguranţă că Gogu va lovi, dar deocamdată nu se ştie când şi cum. Are prea puţin adepţi în jurul lui, iar cârtiţele din PDL Argeş încă mai ezită să i se alăture. A adunat ceva, dar nu suficient şi, pe deasupra, şi de slabă calitate. Nume precum Radu Nistor, Mariusan Molfea, Ovidiu Marinescu, Iulieana Tuţă, Ştefan Ciocănel, Dorin Voicu, primarii din Lunca Corbului, Vedea sau Poiana Lacului nu spun nimic nimănui. De aceea, Gogu vrea să adune în jurul său şi nume grele, precum Cristina Diculescu, Daniel Dragomir, Ciprian Berevoianu, primarul din Ungheni – Iulian Miu, şi deputatul Sorin Pandele.
Până la acest moment însă, niciunul dintre cei enumeraţi mai sus nu şi-a arătat disponibilitatea de a face echipă cu Gogu Davidescu. Pe Cristina Diculescu o interesează mai mult preluarea şefiei la Argeş a Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, lansată de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, cei doi având deja bifate câteva întâlniri în acest sens. Cum Daniel Dragomir şi Ciprian Berevoianu vor şi ei la MRU, se pare că Gogu nu se poate baza pe această aripă desprinsă din PDL.
Deşi este considerat un fel de lider al „Grupului de la sud”, primarul din Ungheni, Iulian Miu, nu pare nici el dispus să i se alăture lui Davidescu, iar în ce-l priveşte pe deputatul Sorin Pandele, lucrurile sunt clare: „Dacă Miu nu e, nimic nu e…”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI