Săptămâna trecută, Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş a organizat finala concursului naţional de lectură “Bătălia cărţilor”, competiţie desfgăşurată în colaborare cu Filiala Argeș a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, cu scopul de a stimula lectura în rândul copiilor şi adolescenţilor.

În cadrul acestei competiţii, la categoria 11-13 ani, s-au înscris 50 de copii, dintre care 13 au ajuns în finală, iar la categoria 14-18 ani, s-au înscris 47 de adolescenţi, dintre care 15 au ajuns în finală. Finaliștii au fost însoțiți de colegii de clasă, profesori și părinți.   

Astfel, Cititorul anului la categoria 11-13 ani, a fost desemnată eleva Ioana Teodora Tudose, de la Școala Gimanzială “Vintilă Brătianu” din Ștefănești. Aceasta a făcut un gest absolut remarcabil prin donarea tabletei pe care a câștigat-o către doi copii de la Centrul de Plasament “Casa noastră” din Ștefănești: Ionuț Savu și Liliana Niculae. Cea mai bună fișă de lectură a fost câștigată de eleva Diana Marina Crîmpiță, de la Colegiul Național Pedagogic “Carol I” din Câmpulung.

Cititorul anului la categoria 14-18 ani a fost desemnată Diana Costea, de la Colegiul Național “Zinca Golescu” din Pitești, iar Cea mai bună fișă de lectură a fost câștigată de Iulia Dăuș, de la Colegiul Național “Zinca Golescu”.
 
De asemenea, în cadrul concursului “Bătălia Cărților”, au fost desemnate, în urma numărării voturilor participanţilor, pentru fiecare categorie de vârstă, “Cărţile anului”. Astfel, la categoria 11-13 ani, Cartea anului a fost desemnată „Kira-Kira” de Cynthia Kadohata, iar la categoria 14-18 ani, Cartea anului a fost aleasă „曰oțul de cărți” de Markus Zusak.

 

Comments

comments