Georgiana Drăghici, preşedinte TSD Argeş: Avem foarte mulți tineri bine pregătiți care pot face față cu succes provocărilor din consiliile locale sau județene

Timişoara a găzduit, la finele săptămânii trecute, şedinţa Comitetului Executiv Naţional al Tineretului Social Democrat, liderii TSD din toată ţara reunindu-se în oraşul de pe Bega.

TSD Arges a fost reprezentat de catre presedintele organizatiei, Georgiana Draghici. Tinerii social-democraţi au luat o serie de hotărâri prin care încearca să vină în sprijinul generaţiei lor.

Un proiect considerat de impact a fost cel propus de președintele TSD, deputatul Mihai Sturzu, cu privire la accesul gratuit la Internet pentru tineri. TSD-iștii consideră inacceptabil ca, în era comunicațiilor, când informația trebuie să fie accesibilă tuturor, dreptul la informare să nu fie asigurat. Astfel, ei vor începe discuțiile despre modul în care acest proiect poate fi legiferat și implementat.

”In acest mod putem ajuta tinerii să fie mai bine informați și să existe o minima egalitate între toți, cel puțin în ceea ce privește accesul la informație. Acest proiect, după ce va fi aprobat, va asigura tuturor accesul gratuit la Internet”, a declarat Mihai Sturzu, președinte TSD.

În ședință a fost luată și o decizie politică, TSD urmând să solicite conducerii partidului minimum un loc eligibil pe liste, în fiercare localitate din ţară, pentru un tânăr social-democrat, fie că e vorba de consilieri locali sau judeţeni.

Un alt subiect dezbătut în cadrul Comitetului Executiv Naţional a fost cel al administraţiei publice. Pornind de la ideea întineririi acestui sistem, TSD propune un program de mentorat. Acest program presupune ca ultimul an de muncă al celui care se pensionează să coincidă cu primul an de activitate al unui tânăr care ar urma să preia funcţia vacantată prin pensionare.

”Ne dorim ca interesele tinerilor să fie reprezentate la toate nivelurile administrației publice locale și centrale. Avem foarte mulți tineri bine pregătiți care pot face față cu succes provocărilor din consiliile locale sau județene. Ei pot aduce proiecte interesante pentru generația pe care noi o reprezentăm. Acest deziderat politic vine în completarea unei dorințe de întinerire a administrației publice locale și centrale prin programul de ucenicie. În acest sens, fiecare tânăr înainte de a ocupa o poziție în administrație să poată să învețe meserie de la un senior în prag de pensionare,” a precizat liderul TSD Arges, Georgiana Draghici.

În final, s-a stabilit ca în luna octombrie a acestui an să aibă loc Congresul TSD, până atunci urmând să se ia în discuţie şi alte teme prioritate pentru tineri, acestea fiind dezbătute în mai multe grupuri de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here