A ÎNCEPUT MAREA ÎMPĂRŢEALĂ Preşedintele PSD Piteşti, Cristian Gentea, şi omul de afaceri Cătălin Rădulescu sunt două dintre nominalizările primarului Tudor Pendiuc pentru funcţiile de deputat pe Piteşti. Deşi toată lumea se concentrează acum pe referendum, cine îşi cunoaşte interesul ştie că există viaţă şi după…29 iulie. Din această categorie, de „băieţi orientaţi”, fac parte Cristian Gentea, preşedintele organizaţiei PSD Piteşti, şi Cătălin Rădulescu, omul cunoscut drept „Berlusconi de Argeş”. Atât Gentea cât şi Rădulescu vor fi, conform unor surse din interiorul PSD, candidaţi la alegerile parlamentare din noiembrie, pe două dintre cele patru colegii de pe Piteşti.
Nominalizarea lor s-a făcut, evident, cu acceptul şi, mai ales, cu binecuvântarea lui Tudor Pendiuc. Sau, mai bine-zis, au fost impuşi de însuşi Pendiuc, cel care a reuşit să bage de fiecare dată pe gâtul colegilor din PSD candidaţii pe care i-a vrut. Pentru că, aşa cum e cunoscut, chiar Tudor Pendiuc a declarat, în urmă cu 4 ani, că nu numele candidatului contează, ci al celui care-l ghidonează. „Şi dacă mă plimb de mână pe stradă cu o pisică, eu o pot scoate deputat…”, susţinea Pendiuc.
Dacă e de înţeles recompensarea cu o astfel de funcţie în cazul lui Cristian Gentea, soldat credincios lui Pendiuc, care a luptat de fiecare dată şi pentru ultimul vot necesar primarului, fără a primi mare lucru în schimb până acum, alegerea lui Cătălin Rădulescu pare cel puţin neaşteptată. Se pare însă că „Berlusconi de Argeş”, mai cunoscut pentru ţepele pe care le dă în afaceri, scandalurile cu tentă sexuală şi limbajul de bordel, decât pentru calităţile de politician sau de om de administraţie, a reuşit să îi intre pe sub piele lui Pendiuc. Cine ştie, poate amintirile comune, de pe vremea când ambii „luptau” pe baricadele FSN-ului local şi, mai apoi, ale PD-ului, au reuşit să îl sensibilizeze pe primarul urbei.
Potrivit informaţiilor noastre, Cristian Gentea va intra în lupta electorală pentru a câştiga un post de deputat în Colegiul 7, acum ocupat de Bogdan Niculescu-Duvăz, adică Piteşti – Centru – Trivale, Moşoaia şi Albota. Pe acest colegiu principalul contracandidat al lui Gentea, până la această dată, este PDL-istul Gabriel Bratu, fostul inspector şcolar general.
În ceea ce-l priveşte pe Cătălin Rădulescu, pe acesta Tudor Pendiuc vrea să-l arunce în luptă pe Colegiul 9 – Piteşti – Prundu – Tudor Vladimirescu, Bradu şi Oarja. Aici „Berlusconi” se va lupta cu un alt democrat-liberal, Cătălin Teodorescu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI