Adaptându-şi activitatea noilor indicaţii venite de la Centru, corelate cu cerinţele europene în materie, Garda de Mediu Argeş nu mai are normă de sancţiuni. Anunţul a fost făcut chiar de noua directoare a agenţiei judeţene, Elena Pană. Garda de Mediu îşi va îndrepta atenţia, în activitatea viitoare, mai mult către partea de îndrumare şi prevenţie, în loc să vâneze greşeli şi să dea amenzi cu orice preţ pentru a aduce bani la buget.
Directoarea Elena Pană a declarat că strategia de lucru se va schimba, în sensul că se va merge pe implementarea unor acţiuni de informare preventivă, dublate de îndrumarea specialiştilor şi abia în ultimă instanţă se va apela la sancţiuni. Asta nu înseamnă că acţiunile  de control vor fi rărite ci, dimpotrivă, acestea se vor intensifica în perioada următoare.
„Colegii mei nu mai au normă de amenzi, iar când va fi cazul, se va ţine cont de gradualitatea faptelor. Comisarii de mediu au acum ca sarcină să încerce să prevină apariţia unor probleme de mediu, în loc să lase pe ultima fază, şi să se ducă să dea amenzi. Vom face, ca şi la circulaţie, educaţie preventivă! Această nouă abordare este în conformitate cu directivele europene de mediu, care se referă la prevenirea şi controlul integrat al poluării. Dar asta nu înseamnă că nu vom avea şi o exigenţă pe măsură!”, spune Elena Pană .   
Numerele de telefon la care se pot face sesizări la Garda de Mediu de către orice persoană interesată sunt: 0746248672, 0756050761, respectiv numărul TELVERDE, la care vi se va răspunde 24 din 24 ore!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI