Ministrul Transporturilor, Dan M. Costescu a efectuat, zilele trecute, o vizită de lucru la Gara Piteşti, prilej cu care staţia a fost deschisă publicului.

Clădirea gării dispune de 2 săli de aşteptare, 3 case de bilete, dintre care una specială pentru persoanele cu dizabilităţi, sistem modern pentru depozitarea bagajelor, sistem electronic de informare, 5 lifturi şi 6 scări rulante care facilitează accesul rapid la peroane, precum şi 7 spaţii destinate serviciilor comerciale. De asemenea, prin noua configuraţie, gara Piteşti, care beneficiază de o parcare cu 55 de locuri pentru autovehicule şi biciclete, va asigura legătura pietonală între B-dul Republicii şi Cartierul Tudor Vladimirescu.

„Cetăţenii oraşului Piteşti beneficiază de serviciile şi facilităţile unei gări moderne, reabilitată din fonduri europene, în proporţie de 85%, şi fonduri de la bugetul de stat, în procent de 15%. Gara Piteşti se aliniază astfel standardelor UE prin siguranţă, servicii publice şi dezvoltarea capacităţii de transport. Creşterea gradului de siguranţă, modernizarea căilor de acces în staţie şi la peroane pentru toate categoriile de public, îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite călătorilor, precum şi creşterea eficienţei activităţii de operare şi de întreţinere reprezintă principalele avantaje oferite de această modernă staţie feroviară” se arată în comunicatul oficial emis de Ministerul Transporturilor.

Din gara Piteşti, pornesc zilnic 47 de trenuri de călători care asigură permanent legătură directă cu Capitala, Craiova, Slatina şi Curtea de Argeş, dar şi legături sezoniere cu oraşele Constanţa, Mangalia, Râmnicu Vâlcea şi Sibiu.

“Staţia Piteşti oferă celor peste 17.000 de călători, care circulă lunar cu trenul, servicii de calitate într-un spaţiu modern de 3.462mp, adaptat cerinţelor actuale. Prin utilizarea fondurilor nerambursabile am reuşit să transformăm vechea gară într-o staţie feroviară europeană nu doar prin design, condiţii şi servicii de calitate, dar şi prin asigurarea unui trafic de circulaţie care facilitează legătura între Piteşti – Capitala, şi retur, din 2 în 2 ore, în intervalul de timp 11.00-22.00” a declarat Marius CHIPER, director general CFR SA.

Prin programele cu finanţare europeană şi de la bugetul de stat au fost modernizate 13 gări şi urmează încă 47 de staţii de cale ferată.

Obiectivul prioritar al CFR SA pentru noul exerciţiu bugetar POIM 2014-2020 este continuarea acestui proiect de utilitate public, prin includerea în următorul program de modernizare a încă 47 de staţii de cale ferată. În cadrul programului POS-T au fost finalizate lucrările de modernizare în 13 gări (Piteşti, Slatina, Reşiţa Sud, Bistriţa, Zalău, Giurgiu Oraş, Călăraşi, Slobozia, Sfântu Gheorghe, Piatra Neamţ, Botoşani, Vaslui, Brăila), la ora actuală în execuţie mai sunt lucrările la staţiile Rm Vâlcea şi Târgu Mureş.

Comments

comments