Sute de oameni s-au strâns sâmbătă la Catedrala Arhiepiscoplă din municipiul Curtea de Argeș, unde a avut loc parastasul de 40 de zile de la moartea Regelui Mihai I al României. Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat atât localnici, cât și oameni veniți din alte zone ale țării, mulți dintre ei purtând drapele cu stema Casei Regale a României sau portrete ale Regelui Mihai I.

În prezența membrilor Casei Regale slujba de pomenire a fost oficiată în Catedrala Arhiepiscopală, necropolă voievodală și regală, de către ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie Ierarhul Argeșean în cuvântul rostit a prezentat cele mai importante trăsături care definesc personalitatea Regelui Mihai I.

După încheierea slujbei a fost rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, aflat în pridvorul noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale. Momentul a fost unul privat, în interiorul catedralei avand acces doar Familia Regală.

După retragerea membrilor Familiei Regale, toți cei prezenți au putut să se reculeagă la mormântul regelui Mihai I.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Pe 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş. (sursa: eparhiaargesului.ro)

Comments

comments