Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului-concurs international de muzică veche ”Sus pe Argeș, la izvoare” și-a desemnat vineri seara câștigătorii.

Devenit deja tradiție, foarte apreciat la nivel national, festivalul organizat de Școala Populară de Arte Pitești a reunit, în perioada 2 – 3 noiembrie, zeci de concurenți din toată țara. Vineri seara, în prezența conducerii Consiliului Județean Argeș, președintele Dan Manu și vicepreședinta Simona Brătulescu, a Înalpreasfințitului Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, precum și a parlamentarilor, primari argeșeni și din țară și directori ai instituțiilor publice argeșene, pe scena Casei Sindicatelor Pitești, în cadrul Galei festivalului, au fost premiați câștigătorii.

Astfel, membrii juriului au oferit premiile special, mențiune, II și III, la categoriile voce și instrument, respectiv:
・ Premiul special- Lozovenu Veronica (R. Moldova)
・ Mențiune voce – Jicmon Sabina Larisa (jud. Bacău)
・ Mențiune instrument – Sprâncenatu Tiberiu Vasile (jud. Mureș) –・saxofon
・ Premiul III voce – Neonela Duplei (R. Moldova)
・ Premiul III instrument – Ion Florin (jud. Dâmbovița) –・acordeon
・ Premiul II voce –€ Hrincescu Mihai (jud. Suceava)
・ Premiul II instrument –€ Crivăț Gabriel Adrian (jud. Argeș) – nai

Premiul I voce a fost obținut de interpretul Cocoș Ionuț, din Ilfov, fiind înmânat de vicepreședintele C.J. Argeș, Simona Brătulescu, iar cel la instrument a fost câștigat de olteanul Dulescu Nicolae Ionuț, la caval, fiind oferit de managerul Școlii Populare de Arte Pitesti, Elena Iagăr.

Trofeul festivalului, oferit de președintele Consiliului Județean Argeș, a fost câștigat de Vîrciu Tudor Ciprian, din județul Alba Iulia, care a încântat publicul și juriul cântând la taragot.

Cu acest prilej, președintele Dan Manu a ținut să mulțumească tuturor celor preșenți, organizatori și asistență, deopotrivă, pentru strădania și eforturile depuse pentru a aduce în atenția publicului și mai ales a tinerei generații dragostea de tradiții, promovarea culturii tradiționale autentice. ”Faptul că acest festival a ajuns la ediția a VIII-a este o dovadă că tradițiile și valorile profunde sunt apreciate, iar prezența acestor tineri frumoși și extrem de talentați, din toate colțurile țării și de peste Prut, nu poate fi decât onorantă pentru noi toți. Acesta este, de altftel, și scopul pentru care am inițiat anul acesta proiectul ”Respect pentru valorile naționale” pentru a readuce în atenția lumii valorile naționale, istoria, cultura, știința, tradițiile – în fapt esența României și identitatea noastră ca popor.”

Pe lângă măiestria concurenților, în cele două seri de festival, au încântat publicul care a umplut sala Casei Sindicatelor Pitești, interpreți de renume ai folclorului – George Mărgineanu, Mădălina Lupu, Cătălina Anton, Nicolae Martin, Mihaela Pițigoi, Elena Sima, Vasile Răducu, invitata specială a Festivalului-concurs fiind Veta Biriş, a oferit un recital exceptional, acompaniată de Corul Seminarului Teologic Curtea de Argeş.

Comments

comments