Noua bază Salvamont Argeș (formația Câmpulung Mușcel) de la Voina, în masivul Iezer-Păpușa, a fost amenajată. Baza modulară are sală de prim ajutor, grup sanitar cu dușuri, două dormitoare și bucătărie cu sală de mese, asigurând confortul necesar pentru patrula de serviciu.

Datorită amplasării ei într-o zonă strategică, va permite salvatorilor accesul rapid în întreg masivul Iezer-Păpușa, zonă care a început să fie din ce în ce mai practicată de turiști. Conform șefului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, Iezer-Păpușa este un masiv care are marele avantaj de a fi mai la sud de linia principală a Meridionalilor și foarte accesibil pentru mountain bike și schi de tură, fără să se prezinte risc de avalanșă la fel de mare ca în alte părți.

Marius Nicolescu, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Argeș a vizitat pentru prima dată baza după ce a fost finalizată. Achiziționată de către Consiliul Județean Argeș, colarea și semnalizarea exterioară au fost realizate și cu sprijinul Omniasig și Schubert&Frantzke, transmite Salvamont Argeș.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI