GALERIE FOTO! România oferă ajutor Greciei, unde bilanțul morților a ajuns la 79

GALERIE FOTO! România oferă ajutor Greciei, unde bilanțul morților a ajuns la 79. Grecia trece în aceste zile printr-un adevărat infern. Un incendiu de vegetație, declanșat de un val de căldură s-a năpustit asupra țării și a omorât cel puțin 79 de persoane și a rănit alte sute. Grecia a cerut ajutor de la Uniunea Europeana pentru stingerea incendiilor, iar România se implica și ea.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a transmis un mesaj pentru poporul elen, acesta transmițându-le condoleanțe familiilor îndoliate:
”Sunt alaturi de poporul elen greu incercat zilele acestea de incendiile ce mistuie regiunea Attica. Nu sunt cuvinte pentru a descrie ceea ce agentiile internationale relateaza de la fata locului. Transmit si pe aceasta cale condoleante familiilor indoliate si multa putere celor ce ii au pe cei dragi in spitale.

In aceasta dimineata, premierul Romaniei, doamna Viorica Dancila, mi-a solicitat sa iau legatura cu colegii eleni pentru a ne oferi tot sprijinul in aceste momente atat de complicate pentru Grecia.

Prin urmare, am discutat astăzi de două ori cu omologul meu, Panos Kammenos, ministrul grec al apărării, pentru a vedea cu ce putem ajuta. L-am informat ca, prin Mecanismul European pentru Situaţii de Urgenţă, putem să sprijinim cu toate mijloacele de care dispune MApN pentru a interveni în această situaţie de criză.
În acest sens, Forțele Aeriene Române au pregătit deja o aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum si o aeronava C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, care pot decola catre Grecia, in orice moment. Sunt in permanenta legatura cu ministrul Kammenos, pe care l-am asigurat de tot sprijinul guvernului Romaniei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here