GALERIE FOTO! Mii de oameni au venit să ia Lumina Sfântă de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş

În istoria lumii, cele mai importante evenimente înregistrate, după crearea Universului și a omului, au fost: Bunavestire, adusă de Arhanghelul Gavriil, Fecioarei Maria, ca un ghiocel imaculat de primăvară, anunțând Nașterea lui Iisus Hristos în vatra noastră pământească, precum și Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, ca Împărat și Mântuitor al omenirii, căzută în păcate și deznădejde.

Credincioși din toate colțurile țării, au primit Sfânta Lumină la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeş. Slujba de Înviere a fost oficiată în baldachinul din faţa sfântului locaş, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că „Suferința care apasă asupra vieții noastre, la drept vorbind, este o născocire omenească, dar o realitate, din primăvara vieții noastre. Cu stăruință, trebuie să evităm toate cauzele și să nu fim noi înșine creatori de suferință. Cred că omenirea, adică noi toți, dacă am fi cu mai mult optimism în viața de toate zilele, am fi mai sănătoși, deoarece vinovații de toate întristările personale suntem doar noi, oamenii. De aceea, Iisus Domnul se adresează nouă direct și mai ales femeilor mironosițe, adică tuturor femeilor din lume, ele fiind mai îndrăznețe, prin cuvintele: „Îndrăzniți! Eu am biruit lumea!”

Chiriarhul Eparhiei a pus la inima credincioșilor că: „ Bucuria Învierii este bucuria pe care Iisus Hristos Domnul, ne-o împărtășește fiecăruia dintre noi, fără deosebire, alungând iarna și înghețul din inima și de pe chipul nostru, obosit de greul zilei.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here