GALERIE FOTO! Lucrări pentru limitarea efectelor inundațiilor în Bascov

0
324

GALERIE FOTO! Lucrări pentru limitarea efectelor inundațiilor în Bascov. ”Pentru limitarea efectelor unor eventuale inundații în comuna Bascov, în ultimii doi ani, au fost efectuate o serie de lucrări”, transmite primarul Gheorghe Stancu.

Lucrări de amenajare și recalibrare a pârâului Bascov care constau în:
-defrișarea vegetației forestiere pe ambele maluri ale pârâului
-recalibrarea albiei pârâului
-amenajarea prin betonare a unor zone privind susținerea malurilor
-decolmatarea și lărgirea albiei pârâului
-amenajarea unor praguri de liniștire a apelor .
Aceste lucrări au fost efectuate de Agenția Bazinală de Apă Argeș -Vedea, după o serie de solicitări ale Primăriei Bascov. Lucrările au fost efectuate pe un tronson de 5,4 km.

Executarea de lucrări pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale (șanțuri betonate și acces la proprietăți) pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea de la km 121+400 la km 122+000 (partea stânga) și pe DN 7/C Pitești – Curtea de Argeș de la km 3+100 la km 3+950 (partea dreapta). Aceste zone erau cele mai expuse la inundații.

Modernizarea prin asfaltare cu șanțuri pluviale carosabile și borduri a unui număr de 25 de străzi.

Modernizarea prin asfaltare cu șanțuri betonate și acces la proprietăți pe drumul comunal Glâmboc vale -Rogojina – Glâmboc deal (3,5 km de drum și 7 km de șanțuri)

Amenajarea unor sisteme de preluare a apelor pluviale pe strada Rogojina.

Modernizarea prin asfaltare cu șanțuri pluviale carosabile și acces la proprietăți în străzile: Azurului și Măceșului.

Constructie pod peste pârâul Scheau in satul Scheau (lucrări în curs de execuție). Sunt în curs de execuție lucrări de modernizare prin asfaltare cu amenajarea șanțurilor betonate a canalelor pluviale și acces la proprietăți pe drumul comunal Brăileni – Mica cu străzile: Magnoliei, Nectarului, Narciselor, Amurgului, Badetenilor Armatei, Gloriei și Rozelor.
Se are în vedere efectuarea unor lucrări de decolmatare și amenajare a canalelor pluviale în zonele: Garaje – Blocuri , Intrare strada Armatei, Uiasca, Lăbușești (limitrof cu strada Balotești), Lunca, Mierlușești, Păișești – DN cu zona CF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here