Galerie foto. JEREMY WADE, vedeta DISCOVERY CHANNEL, prezent în Deltă alături de Garda Naţională de Mediu

În perioada 05-09.06.2017, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu reprezentanţi ai I.G.P.Serviciul de Poliţie “Delta Dunării” au desfăşurat o amplă acţiune de control în vederea combaterii braconajului piscicol. Zona de desfășurare a cuprins aproape tot arealul deltaic, incluzând brațele Dunării, Sulina şi Sfântu Gheorghe, zona litorală a Mării Negre între localităţile Sulina – Sfântu Gheorghe – Perişor- Canalul Caraorman – Dunavăţ – precum şi complexul lagunar Razim-Sinoe. În zonele menţionate au avut loc controale cu echipe mixte, derulate concomitent, acţiuni la care au participat 9 ambarcaţiuni.

În zona litorală au fost identificate, eliberate şi redate mediului natural, din plasele ilegal montate, 57 de exemplare de sturion din speciile păstrugă, nisetru și morun.

Din păcate, comisarii GNM au găsit şi 3 exemplare de delfini morţi. Este foarte trist când constaţi că aceste mamifere inteligente, extrem de blânde şi prietenoase, îşi găsesc sfârşitul într-un mod groaznic, prinşi în necruţătoarele plase monofilament ale braconierilor.

În urma controalelor, a fost întocmit un dosar de urmărire penală pentru braconaj, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute în vederea confiscării 1 ambarcațiune tip lotca, 1 motor pentru ambarcațiune Mercury de 10 CP, unelte de rețea din fir textil pentru capturarea sturionilor şi tip monofilament, în lungime totală de aproximativ 3800 m. De asemenea, a fost confiscata și predata spre valorificare o importantă cantitate de pește proaspăt dulcicol (crap, caras, șalău, etc.). Tot în cadrul acestei operaţiuni au fost legitimate 27 de persoane care practicau pescuitul recreativ/sportiv şi au fost verificate şi controlate 14 de ambarcaţiuni.

În final, trebuie menţionat ca pe durata desfăşurării acţiunii echipa de control a Gărzii Naţionale de Mediu, în frunte cu Bogdan Trif, Comisarul General al GNM, a avut bucuria să-l întâlnească în Delta pe nimeni altul decât Jeremy Wade, vedeta Discovery Channel. Acesta a fost chiar invitat de către Comisarul General să asiste la una din acţiunile Gărzii Naţionale de Mediu. Jeremy Wade s-a arătat încântat de munca pe care instituţia o desfăşoară în Deltă, considerând că lupta împotriva braconajului este de apreciat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here