GALERIE FOTO! Inedit în Argeș! Scene din Primul Război Mondial au fost reconstituite la Mioveni

593 views

Sâmbătă, 30 iunie, sub egida Centenarului, Consiliul Local, Primăria, Centrul Cultural Mioveni și Muzeul Municipal Câmpulung, alături de Asociația Tradiții Ostășești, Asociația 6 Dorobanți și Asociația Culturală “Traditsii”– Bulgaria, printr-o metodă inedită, realistă şi interactivă au pus în scenă, o bătălie din Primul Război Mondial, între armata română (care, în perioada 1916-1918 a luptat de partea Antantei) și cele ale Austro-Ungariei și Bulgariei (Puterile Centrale).

Îmbrăcămintea și echipamentele militare erau întocmai ca cele folosite de armatele beligerante, în Primul Război Mondial. Înainte de începerea demonstrației spectatorii au putut vizita taberele militare unde au putut vedea arme, tehnică și logistică militară, decorații, etc.

Odată cu declanșarea scenariului luptei, timp de o jumătate de oră, exploziile tunurilor, grenadelor și ale mortierelor au ridicat nivelul de adrenalină în public, acompaniate de sute de împușcături.

Deși s-au folosit gloanțe oarbe, au existat victime în ambele tabere, dar, la final, ambele tabere și-au dat mâna, fără a mai ține cont de rivalitatea de pe câmpul de luptă, în aplauzele publicului.

La finalul scenariului de luptă s-au tras salve de onoare în cinstea Centenarului și a eroilor care s-au jertfit pentru țară

La evenimentul care a avut loc pe malul Râului Târgului, lângă Baza de Agrement Bemo, cu ocazia Zilelor Mioveniului, au participat sute de spectatori, precum și invitați din țară și străinătate.

Comments

comments