Grădinița cu Program Prelungit ”Dumbrava Minunată” este cea mai veche instituție preșcolară din municipiul Pitești, înființată în anul 1949. Astăzi, cadrele didactice împreună cu prichindeii au sărbătorit 70 de ani de activitate. Evenimentul a avut loc la Teatrul ”Al. Davila” și a fost prezentat de doamnele educatoare Cristina Matei și Adriana Petrescu. Micuții au susținut diverse programe artistice și au stârnit ropote de aplauze, ridicând sala în picioare.

70 de ani de activitate pentru ”Dumbrava Minunată” înseamnă 70 de ani de muncă, de eșecuri și reușite, de dăruire și implicare, de emoții și satisfacții nemăsurate în care s-au format valori și principii, s-au modelat armonios mici personalități. ,,Dumbrava Minunată’’ este din câte se știe, o poveste…. O poveste specială, cu o fetiță frumoasă și inimoasă, fascinată de povești, dornică să descopere singură lumea din jurul ei. Grădinița noastră își propune să recreeze astfel, universul mirific al acestei povești, în care copilul este la el acasă. ”Dumbrava minunată” își dorește să fie acea lume imaginară pe care colectivul unității încearcă să o facă, să pară reală pentru micuții care ne aleg pe noi. Fiecare copil este unic, iar unicitatea devenirii lui viitoare ca OM, ne responsabilizează și pe noi, ”doamnele de la grădiniță”.

Uitați-vă mereu în ochii copiilor și veți observa că sunt singurii în ai căror privire veți găsi iubire, încredere și speranță! MARIA MONTESSORI afirma că menirea noastră ca dascăli este să NU educăm copiii pentru lumea de azi, pentru că ea nu va mai exista atunci când ei vor fi mari, și nimic nu ne permite să știm cum va fi lumea lor. Trebuie să-i învățam continuu să se adapteze. Prin tot ceea ce facem, zi de zi, ne străduim să aducem o sclipire în ochii copiilor. Fiecare persoană din echipa noastră are importanța ei, de la director la personalul nedidactic, pentru că, împreună, formăm o echipă ce are pe umeri rolul de a da contur generației viitoare, de a o pregăti pentru solicitări profunde al societății, pentru ca în cele din urmă, preșcolarii de acum, să devină niște adulți de succes, atât profesional, dar și social”, a transmis doamna director Daniela Epure.

Comments

comments