A fost sărbătoare mare sâmbătă în comuna Coșești, când s-a desfășurat cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Țuicii, organizată de primarul Nicolae Pană într-un cadru natural, pe meleagurile pitorești ale ”Văii Păcurarului”. La festival, producătorii individuali și-au prezentat țuica, produsele de ceramică, lemn și costume populare specifice comunei Coșești și zonelor din împrejurimi.

Evenimentul foarte bine organizat de primarul Nicolae Pană, viceprimarul Daniel Voica, consilierii locali, dar și angajații Primăriei a strâns un număr foarte mare de participanți. Locuitori ai comunei cu mic cu mare, oameni din localitățile limitrofe, dar și foarte mulți politicieni au participat la frumosul eveniment. Pe lângă parlamentarii de Argeș, prezentă la eveniment a fost și Norica Nicolai – europarlamentar, dar și mai mulți primari. Atmosfera a fost întreținută cu joc, muzică și voie bună, dar și cu țuică naturală și produse tradiționale specifice zonei Muscelului. Tot în cadrul sărbătorii de la Coșești, edilul Nicolae Pană a premiat și familiile din localitate care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Festivalul Țuicii de la Coșești are ca principal scop continuarea campaniei de promovare a țuicii drept băutură națională românească, cât și a produselor tradiționale specifice zonei Muscelului.

 

 

 

Comments

comments