Galerie foto. Exemplu de bună practică la Şcoala „Ion Pillat” Piteşti. Eveniment de diseminare a informaţiilor din proiectul Erasmus+ Embracing Everyone

0
924

Școala Gimnazială ”Ion Pillat” Pitești a câştigat în urmă cu un an, prin strădania doamnei profesoare de Biologie, Geogeta Petre, înscrierea şi finanţarea din fonduri europene Erasmus+ Parteneriate Strategice în domeniul școlar, a proiectului „Embracing Everyone” un proiect de mobilităţi pentru copiii şi cadrele didactice ale şcolii.

Partenerii de proiect sunt UK- Kirkbymoorside CP School –York, Italia – Istituto Comprensivo Fossacesia, Slovenia-O.S.Pintarja Toleda și Turcia- Mustafa Aykin Elementary School. În luna noiembrie 2017, şcoala a fost gazda ospitalieră pentru câteva zeci de elevi şi cadre didactice din Marea Britanie, Turcia, Italia şi Slovenia, veniţi în Argeş în Piteşti în cadrul schimbului de experienţă prevăzut de proiect.

La rândul lor, 16 copii din şcoala piteşteană au fost în vizită la şcolile partenere, unde au locuit acasă la colegii lor, au vizitat şcolile acestora şi au văzut cum este organizat procesul de învăţământ şi ce condiţii oferă sistemele educaţionale respective. Proiectul se axează pe problematica includerii sociale și pentru a atinge acest obiectiv pune în practică cinci strategii inovative: Învățarea prin cooperare, Învățarea de la egal la egal, Predarea în echipă, Învațarea bazată pe proiect și Personalizarea.

Bugetul total a fost de 123.225.00 euro, (pentru toate școlile), partea ce revine Școlii Gimnaziale ”Ion Pillat” fiind de 24.130 euro.

Proiectul cuprinde, ca parte obligatorie, şi diseminarea informaţiilor obţinute prin schimburile de experinţă către restul elevilor şi cadrele didactice ale şcolii, către partenerii educaţionali şi comunitatea locală.

În acest sens, luni seară, la Galeriile Ilfoveanu, a avut loc o întâlnire la care au participat peste 60 de persoane: inspectori școlari, profesori, directori de şcoli, psihologi, elevi, dar şi reprezentanţi ai mediului socio-economic argeşean, care au putut astfel afla despre rezultatele si activitățile proiectului.

Coordonatoarea proiectului, profesor Georgeta Petre, mulțumește pe această cale copiilor, părinților, conducerii școlii, colegilor și tuturor celor care s-au implicat în implementarea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here