Activitățile de pregătire a plajelor de pe Litoral pentru minivacanța de 1 Mai au început încă de la începutul lunii februarie. Au fost amenajate și predate către utilizatorii de plaje acele suprafețe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca până la 1 mai să fie finalizate lucrările și pe suprafețele de plajă libere de contract.

Potrivit Administrației Naționale ”Apele Române” (ANAR), în intervalul 10 martie – 1 aprilie s-au înregistrat fenomene meteo de intensitate medie si mare, respectiv furtuni, care au afectat litoralul românesc și au cauzat întârzieri în desfășurarea activităților de pregătire a plajelor. Cu toate acestea, întârzierile vor fi recuperate până la 1 mai.

Până în acest moment au fost predate către utilizatorii de plaje 319 subsectoare închiriate, ceea ce reprezintă 100% din contractele existente care se supun procedurii de predare la începutul sezonului estival.

Echipele ANAR acționează cu mai multe utilaje (basculante, buldoexcavatoare, tractoare), concomitent, pe trei tronsoane: Năvodari – Mamaia – Constanța, Agigea – Eforie – Costinești – Tuzla și Olimp – Neptun – 23 August – Mangalia – 2 Mai – Vama Veche. Până în prezent, s-au colectat și transportat 700 de tone de deșeuri și 400 de tone de spărtură de scoică.

În continuare, după finalizarea lucrărilor de corectare a liniei țărmului, se va acționa normal, conform programului anual, la igienizarea suprafețelor de plajă libere de contract și evacuarea algelor și a scoicilor de la linia țărmului, acolo unde fenomenul se manifestă însemnat cantitativ.

Comments

comments